Monday, April 12, 2010

Afgeleide voorbereiden

Afgeleide voorbereiden

Wat is dit studiebegeleiding over?

Deze studiebegeleiding behandelt een aspect van het Arabisch morfologie dat zich richt op voorbereiden in plaats van werkwoorden. Sommige voorbereiden hebben morfologie aangezien zij worden gebouwd door middel van een reeks van wortel brieven en plaatsing ervan op een bepaald patroon. De aangerekende medebrengt dat de brieven in een woord en geeft het woord een materiële zin. Bovendien is het woord kan ervaren morphophonemic veranderingen. Deze studiebegeleiding bespreekt deze voorbereiden.

Voor een meer gedetailleerd beeld van waar deze studiebegeleiding past in Arabisch morfologie, raadplegen de inleiding op deze afdeling recht heeft inleiding op Arabisch morfologie.

Wanneer deze voorbereiden paste in

voorbereiden in het Arabisch – wij eigenlijk verstaan het bredere kader van toespraak bekend als اسم – kunnen worden verdeeld in categorieën gebaseerd op talrijke overwegingen zoals gendervraagstukken, pluraliteit, grammaticale buigpunt, en meer. Bijvoorbeeld, als we willen te verdelen voorbereiden op basis van geslacht, wij krijgen de twee categorieën mannelijke en vrouwelijke; elk zelfstandig naamwoord is ofwel mannelijke of vrouwelijke, maar niet beide en niet noch.

Ook zouden we kunnen verdelen voorbereiden gebaseerd op afleiding. Toen we dit doen, wij krijgen de volgende drie categorieën:

1.       جَامِد (statische zelfstandig naamwoord): die daar niet afgeleid van alles en niets is afgeleid van hen
2.       مَصْدَر (gerund): die daar niet afgeleid van niets, maar andere woorden zijn afgeleid van hen
3.       مُشْتَقّ (afgeleid zelfstandig naamwoord): degenen die zijn afgeleid van een gerund

Dat wil zeggen, een zelfstandig naamwoord in het Arabisch is ofwel niet afgeleid en niets is afgeleid van zij, het is een bron van afleiding, of zij wordt afgeleid. Alle voorbereiden moet vallen in één, en slechts één van deze categorieën.

De afgeleide zelfstandig naamwoord is een combinatie van een diepere zin dat we zijn gegeven uit haar gerund, plus een bepaald patroon dat voegt een vaste connotatie aan deze betekenis. Bij voorbeeld de gerund “ helpen ”, kan worden geplaatst op een patroon voor de actieve participle (één van de afgeleide voorbereiden in het Arabisch). Dit afgeleide zelfstandig naamwoord zal toevoegen: de connotatie van de ene wie doet een beroep. Vandaar dat wij krijgen “ de ene die helpen bij ”, of gewoon “ helper ”.

Technisch, werkwoorden zijn ook afgeleide omdat ze zijn een combinatie van een diepere zin dat wij weer uit de gerund plus een bepaald patroon dat voegt een connotatie. In het geval van werkwoorden, de connotatie toegevoegd zijn spannende (verleden, heden, enz.), spraaktelefoniediensten (actief en passief) of een persoon onder het eerste, tweede, enz.), de pluraliteit, geslacht, en misschien nog andere. Maar we weten niet bespreken werkwoorden hier. Voor conjugatie van werkwoorden, zie de studiebegeleiding getiteld werkwoord conjugatie.


Inleiding

Er zijn zeven soorten afgeleide voorbereiden. Een ieder van deze is een klasse van zelfstandig naamwoord dat komt met een reeks van gebruikspatronen (en wellicht een aantal morfologisch oogpunt regels) dat ons vertellen hoe te bouwen, zo goed als een connotatie dat het toevoegt aan de standaardgrondslag zin die ons helpt begrijpen haar zin.

Wij zullen discussiëren over elk van deze zeven voorbereiden op hun beurt door waarin wordt toegelicht hoe te nemen een reeks VAN ONEDEL brieven en bouwen het zelfstandig naamwoord, en we zullen nauwkeurig vast te leggen De connotatie het zelfstandig naamwoord toevoegt aan de standaardgrondslag zin. Wij geven een overzicht en losse definities als een zachte inleiding.

·         اسم الفاعل (actief participle): de één dat ontleent de standaardgrondslag zin
·         اسم المبالغة (hyperbolisch participle): de één dat ontleent de standaardgrondslag zin overdreven
·         اسم المفعول (passieve participle): de ene op wie de standaardgrondslag zin is uitgevaardigd
·         الصفة المشبهة (gelijkend participle): de ene die ontleent (of aan wie is uitgevaardigd, de standaardgrondslag zin intrinsiek
·         اسم الآلة (NUT zelfstandig naamwoord): het ding gebruikt om wetten te maken de standaardgrondslag zin
·         اسم الظرف (locative zelfstandig naamwoord): het tijdstip waarop of de plaats waar de standaardgrondslag zin is uitgevaardigd
·         اسم التفضيل (vergelijkende & voortreffelijke): de ene die ontleent (of aan wie is uitgevaardigd, de standaardgrondslag zin het meest

Hieronder is een tabel van voorbeelden dat zal helpen om deze definities worden gerelativeerd. Voor elk type van zelfstandig naamwoord, we hebben gekozen voor een bepaald patroon uit haar Inventaris van patronen, evenals een steekproefgroep gerund. Wij plaats de gerund over dit patroon en verklaren de zin van de daaruit voortvloeiende woord.

Voorbeeld
Afgeleide zelfstandig naamwoord
zin
Daaruit woord
Monster
gerund
Een van de gebruikspatronen
Wie één hits
d.w.z. hitter
ضَارِب
ضرب
aankomende
فَاعِل
اِسْم الفَاعِل
Wie één reist een partij
d.w.z. globetrotter
رَحَّالَة
رحيل
Reis
فَعَّالَة
اِسْم المُبَالَغَة
Dat die wordt begrepen
d.w.z. begrip
مَفْهُوْم
فهم
Begrip
مَفْعُوْل
اِسْم المَفْعُوْل
Iemand die weet ipso facto
Dit wil zeggen het alle-wetende
عَلِيْم
علم
Je weet
فَعِيْل
الصِفَة المُشَبَّهَة
ding dat wordt gebruikt om open
d.w.z. sleutel
مِفْتَاح
فتح
Opening
مِفْعَال
اِسْم الآلَة
Plaats waar mensen spelen
d.w.z. speelterrein
مَلْعَب
لعب
spelen
مَفْعَل
اِسْم الظَرْف
Meer/meest verre
d.w.z. verder/verst
أَقْصى
قصو
Veel
أَفْعَل
اِسْم التَفْضِيْل

Hieronder volgt een soortgelijke kaart. Hier, maar we gebruiken dezelfde grondslag brieven te illustreren alle van de afgeleide voorbereiden. Dit geeft een duidelijk beeld van de functie van elk van hen.

Voorbeeld
Afgeleide zelfstandig naamwoord
zin
Daaruit woord
gerund
Een van de gebruikspatronen
Iemand die weet
(academicus, wetenschapper)
عَالِم
علم
Je weet
فَاعِل
اِسْم الفَاعِل
Iemand die weet heel veel
(geleerde)
عَلاَّمَة
فَعَّالَة
اِسْم المُبَالَغَة
Dat is bekend
(bekend, vaste, bepaald)
مَعْلُوْم
مَفْعُوْل
اِسْم المَفْعُوْل
Iemand die weet intrinsiek
(De all-wetende)
عَلِيْم
فَعِيْل
الصِفَة المُشَبَّهَة
Dat doen door middel waarvan we weten (God)
(de wereld)
عَالَم
فَاعَل
اِسْم الآلَة
Wanneer/wanneer we weten
(landmark)
مَعْلَم
مَفْعَل
اِسْم الظَرْف
Iemand die weet het meest
(Het meest geleerd)
أَعْلَم
أَفْعَل
اِسْم التَفْضِيْل

Het is belangrijk te constateren dat dit zijn voorbereiden net als elk ander voorbereiden. Wanneer gebruikt in een zin, ze hebben het vermogen tot het voorwerp, het predikaat, die het voorwerp van een werkwoord, volgens, en iets anders. Bijvoorbeeld, de actieve participle in de volgende zin is het doel van het werkwoord en de passieve participle is het onderwerp van dat werkwoord:

ضَرَبَ المَضْرُوْبُ الضَارِبَ
De enige die werd getroffen .. HIT de hitter

Ook zouden de locative zelfstandig naamwoord in de volgende zin is het onderwerp van de zin en het is niet wordt gebruikt als een locatie, per se:

المَلْجَأُ لَيْسَ بَيْنَ أَشْدَاقِ التِمْسَاحِ
ontsnappen is niet tussen de kaken VAN DE krokodillentranen

Een ander punt te constateren is dat veel van deze zelfstandig naamwoord soorten kunnen worden gebruikt als adjectieven net zoals zij kunnen worden gebruikt als voorbereiden. Bijvoorbeeld, vergelijkt de twee bestemmingen VAN DE hetzelfde woord in de volgende zin:

اِسْتَجَبْتُ الرَجُلَ العَالِمَ وعَالِماً آخَرَ
Ik ondervraagd de kenner man, evenals een ander academicus



De actieve participle

zin

De actieve participle is dat zelfstandig naamwoord afgeleid van een gerund wordt gebruikt om aan te geven op de enige die heeft, is of zal nemen iets. Het is losjes aangeduid als de ‘ staat ’. Bijvoorbeeld, de actieve participle voor “ helpen ” is “ helper ”. herinneren eraan dat het woord “ helper ” kunnen worden gebruikt in een grammaticale positiebepaling in een zin en haar functie als de ‘ staat ’ is aan het woord niveau, niet de zin niveau. We kunnen zeggen: “ Met HIT zijn helper. ” “ helper ” in deze zin is een “ staat ” (één die helpt), maar het is niet de één doet het werkwoord van de straf (het onderwerp is met).

Toen we nemen een reeks VAN ONEDEL brieven en plaats ze op een van de actieve participle gebruikspatronen, de daaruit voortvloeiende zin kan niet worden onmiddellijk duidelijk. Zo weten we dat dit zelfstandig naamwoord voegt de ‘ staat ” zin, maar voor de definitieve, correcte vertaling van het woord, een woordenboek is meestal geraadpleegd. In de grafiek hieronder, vergelijkt de standaardgrondslag zin van elk woord met de actieve participle.

Aantal populaire werkelijke betekenis
Verwacht
zin
Actieve participle
base zin
base brieven
clubhouse
Wie één oproepen
نَادٍ
Om op te roepen, bijeenroeping
ن، د، و
Zwangere
Wie één straalt
حَامِل
Voor de uitvoering
ح، م، ل
Met, hermetische
Dat die verbergt
حَاجِب
sluier te verhullen
ح، ج، ب

Bericht dat de vertaling “ met ” boven is wat wij weten in het Engels als een zelfstandig naamwoord, terwijl het woord “ hermetische ” is een bijvoeglijk naamwoord. Wie van beide functies een bepaald afgeleide zelfstandig naamwoord toepassingen is afhankelijk van context. Bijvoorbeeld, we kunnen zeggen: “ de capabele mensen kunnen dat doen. ” In dit geval, het woord "staat" wordt het gebruikt als een bijvoeglijk naamwoord. En we kunnen zeggen: "De staat kan het. ” maar nu wordt gebruikt als een zelfstandig naamwoord.

Een laatste punt te constateren is dat niet alle gerunds mei hebben een geassocieerde actieve participle. Hoewel de meeste doen. Bijvoorbeeld: "Eén die hoog ” niet zal worden uitgedrukt met gebruikmaking van een actieve participle omdat ze hoog is een kenmerk, niet als een daad van iets te doen, dus het is beter geschikt is voor de gelijkend participle.

Constructie

Indien de gerund waaruit de actieve participle is afgeleid is een trilaterale werkwoord met geen extra brieven (zie werkwoord paradigma's), dan moet je simpelweg plaats de standaardgrondslag letters op het patroon:

فَاعِل

Indien de gerund is die van een ander werkwoord, we bedienen van de volgende algoritme op:

1.       begin met de onvolmaakte werkwoord
2.       Vervang de علامة المضارع met een ميم مضمومة
3.       Verandering de na de tweede-laatste brief aan een كسرة als zij ’s niet reeds dergelijke
4.       En natuurlijk de beëindiging van het woord zal inflect graag een zelfstandig naamwoord, niet een werkwoord

Hieronder zijn enkele steekproefgroep omwentelingen die illustreren de bouw mechanisme:

Actieve participle
werkwoord
قَارِئ
قَرَأَ -يَقْرَأ
رَاضٍ
رَضِيَ – يَرْضى
قَائِل
قَالَ -يَقُوْل
مُحِسّ
أَحَسَّ -يُحِسّ
مُتَبَادِل
تَبَادَلَ -يَتَبَادَل
مُسَيْطِر
سَيْطَرَ -يُسَيْطِر
مُزَلْزِل
زَلْزَلَ -يُزَلْزِل

Eén zal merken dat, hoewel het algoritme is eenvoudig, sommige morphophonemic regels kunnen gelden dat veranderingen hoe het woord lijkt op het eerste gezicht . Dergelijke regels zijn veel te zwaar te behandelen.

Al deze daaruit voortvloeiende actieve participles zijn zeer goed zich gedroegen voorbereiden. Dat wil zeggen dat zij worden gesmolten féminine door toevoeging van de TAA van vrouwelijkheid en velen van hen zijn pluralized met behulp van de gezonde pluralistische bouw. De kaart beneden maakt dit duidelijk.

Enkele gemeenschappelijke gebroken plurals
Gezonde pluralistische
patroon

فُعَّال، فَعَلَة، فُعَّل
فَاعِلُوْنَ
فَاعِل
Mannelijke
فَوَاعِل
فَاعِلاَت
فَاعِلَة
féminine
gehad –
مُـ ... ـعِلُوْنَ
مُـ ... ـعِل
Mannelijke
gehad –
مُـ ... ـعِلاَت
مُـ ... ـعِلَة
féminine


De hyperbolisch participle

zin

De hyperbolisch participle is dat zelfstandig naamwoord afgeleid van een gerund die wordt gebruikt om aan te geven aan de ene die heeft/IS/zal nemen De zin uitgesproken door de wortel brieven aan een zeer hoge mate of tot een zeer grote mate. Bijvoorbeeld, kunnen wij creëren een hyperbolisch participle voor “ reis ” die geeft ons de zin: "Eén die reist een partij ” of “ één die een rondreis door beroepsgroep ”, met andere woorden: “ Een globetrotter ”.

Sommige punten te merken over de overdreven participle zijn reeds uitvoerig in onze discussie over de actieve participle:

·         kan bekleden een grammaticale positiebepaling in een zin
·         DE zin misschien niet altijd duidelijk
·         Het kan worden gebruikt als zowel een bijvoeglijk naamwoord en een zelfstandig naamwoord
·         niet alle gerunds hebben een geassocieerde hyperbolisch participle; in feite hebben de meeste Don ’ t

Een van de patronen in de inventarisatie van deze participle is vooral nuttig voor beroepen. De onderstaande lijst bevat voorbeelden van deze:

Vertaling
zin uit wortel brieven
Arabische woord
Barber "
te scheren
حَلاَّق
Merken, de constructeur
Voor de bouw
بَنَّاء
beul
Aan pijpen, hard aangepakt worden
جَلاَّد
Letale, funest
Om te doden
قَتَّال
wijnbouwer
Ook heeft te maken met wijnstokken
كَرَّام
Carpenter
te verwerven
نَجَّار

Constructie

De hyperbolisch participle bestaat slechts voor trilaterale wortels met geen extra brieven (zie werkwoord paradigma's). Samenstelling van de participle is een simpele kwestie van plaatsing van de wortel letters op een van de volgende gebruikspatronen. Een reeks van drie wortel brieven, maar het is moeilijk te voorspellen dat één van deze gebruikspatronen zullen worden gebruikt, of indien de wortel brieven hebben zelfs een geassocieerde hyperbolisch participle op alle.

·        فَعِل
·        فَعُوْل
·        فَعِيْل
·        فَعَّال
·        فُعَّال
·        فُعُّوْل
·        فِعِّيْل
·        فَيْعُول
·        مِفْعَال
·        مِفْعِيْل
·        فَعَّالَة

Deze woorden conjugaat regelmatig net als de actieve participle.

De passieve participle

zin

De passieve participle is dat zelfstandig naamwoord afgeleid van een gerund ontworpen om aan te geven omtrent de zaak aan de hand waarvan de diepere betekenis is geweest, is, of zal worden uitgevaardigd. Bijvoorbeeld, met gebruikmaking van de passieve participle voor de gerund “ we breken ” geeft ons “ dat die wordt verbroken ”, of gewoon “ breukrijst ”. Voor contrasterende doeleinden, bericht dat de actieve participle zou zijn geweest “ dat die pauzes ”, of gewoon “ breker ”.

Sommige punten te merken over de passieve participle zijn reeds uitvoerig in onze discussie over de actieve participle:

·         kan bekleden een grammaticale positiebepaling in een zin
·         DE zin misschien niet altijd duidelijk
·         Het kan worden gebruikt als zowel een bijvoeglijk naamwoord en een zelfstandig naamwoord
·         niet alle gerunds hebben een geassocieerde passieve participle; bijvoorbeeld intransitive gerunds

onderstaande grafiek voorzien in een aantal passieve participles. Bericht hoe het woord "rationeel ”, bijvoorbeeld, kunnen worden gebruikt als zowel een bijvoeglijk naamwoord of een zelfstandig naamwoord; vergelijken: “ dit rationele bewijs is goed ” en “ Deze rationele (ding) is goed. ”

Aantal populaire betekenissen
Verwacht
zin
Passieve participle
base zin
base brieven
Rationeel, overtuigend
Dat is of
مَعْقُوْل
te begrijpen
ع، ق، ل
(tand) rozijnenpasta
Iets vermengd
مَعْجُوْن
Aan knead, te conditioneren
ع، ج، ن

Constructie

Voor trilaterale wortels met geen extra brieven (zie werkwoord paradigma's), de passieve participle wordt gebouwd door plaatsing van de wortel letters op het volgende patroon:

مَفْعُوْل

Voor alle andere gevallen, de volgende algoritme wordt gebruikt:

1.       Bouw van de actieve participle
2.       Verandering de na de tweede laatste brief van een كسرة aan een فتحة

Hieronder zijn enkele steekproefgroep produkten. Bericht dat sommige morphophonemic regels kunnen gelden, die wij niet zullen hier discussiëren.

Passieve participle
werkwoord
مَقْرُوْء
قَرَأَ -يَقْرَأ
مَرْضِيّ
رَضِيَ – يَرْضى
مَقُوْل
قَالَ -يَقُوْل
مُحَسّ
أَحَسَّ -يُحِسّ
مُتَبَادَل
تَبَادَلَ -يَتَبَادَل
مُسَيْطَر
سَيْطَرَ -يُسَيْطِر
مُزَلْزَل
زَلْزَلَ -يُزَلْزِل

Deze voorbereiden goed gehandeld in termen van gender en het pluralisme. De kaart beneden geeft een overzicht van.

Enkele gemeenschappelijke gebroken plurals
Gezonde pluralistische
enkelvoud

مَفَاعِيْل
مَفْعُوْلُوْنَ
مَفْعُوْل
Mannelijke
مَفْعُوْلاَت
مَفْعُوْلَة
féminine
gehad –
مُـ ... ـعَلُوْنَ
مُـ ... ـعَل
Mannelijke
gehad –
مُـ ... ـعَلاَت
مُـ ... ـعَلَة
féminine



De gelijkend participle

zin

De gelijkend participle is dat zelfstandig naamwoord afgeleid van een gerund die wijst op de diepere zin is een kenmerk. En dit kenmerk is meestal eeuwigdurende of intrinsieke. Bijvoorbeeld, als we willen omzetten het woord “ vermoord één ”, zouden wij niet gebruiken de passieve participle voor “ te vermoorden ”. Dat komt omdat dood is een kenmerk, niet om een actie. Daarom zouden wij gebruiken deze gelijkend participle (قَتِيْل). Een voorbeeld van een intrinsieke kenmerk is “ de all-in het besef ” Toen toegepast op God.

Deze participle wordt gebruikt om aan te geven op een kenmerk voor zowel de actieve stem, evenals het passief. Met andere woorden, het wordt gebruikt in plaats van de actieve participle, alsmede het passief. Bijvoorbeeld, het woord قَتِيْل Uit bovenstaand voorbeeld betekent “ vermoord ”, maar kan in theorie hebben betekend “ moordenaar ” als goed. Hieronder volgt een lijst van enkele voorbeelden via welke we kunnen zien dat zowel actieve als passieve stem te laten zijn gebruikt. Die ene wordt gebruikt is afhankelijk van de individuele woord en een woordenboek zal moeten worden geraadpleegd, maar het is vaak meer de actieve stem dat is bestemd.

Vertaling
gelijkend participle
gewonden
جَرِيْح
Worden/gierige
بَخِيْل
Sterk
قَوِيّ
Moeilijk
صَعْب

Sommige punten te merken over de gelijkend participle zijn reeds uitvoerig in onze discussie over de actieve participle:

·         kan bekleden een grammaticale positiebepaling in een zin
·         DE zin misschien niet altijd duidelijk
·         Het kan worden gebruikt als zowel een bijvoeglijk naamwoord en een zelfstandig naamwoord
·         niet alle gerunds hebben een geassocieerde gelijkend participle, maar veel doen

Bericht, uit de grafiek boven, dat het woord “ worden ” is een zelfstandig naamwoord en “ gierige ” is een bijvoeglijk naamwoord. Dit is een duidelijke illustratie van de gelijkend participle ’s capaciteit te functioneren als beide.

Bovendien, wanneer een bepaald pakket van wortel brieven gebeurt te hebben zowel een actieve/passieve participle, evenals een gelijkend participle, er is typisch een verschil tussen de twee. Niet vergeten, actieve/passieve participles geven over een actie of voorval, terwijl de gelijkend participle duidt op een kenmerk. Vergelijk de participles in de volgende grafiek te bepalen of er een verschil bestaat tussen de twee of niet.

zin
gelijkend
zin
Actieve/faalveilig
wortel
knower
عَلِيْم
academicus/wetenschapper
عَالِم
ع، ل، م
gevangene
سَجِيْن
gevangene
مَسْجُوْن
س، ج، ن
Embryo
جَنِيْن
bezielde/krankzinnige
مَجْنُوْن
ج، ن، ن

Constructie

Deze participle bestaat alleen voor trilaterale wortels met geen extra brieven (zie werkwoord paradigma's). Het is gebouwd door plaatsing van de wortel letters op een van de vele gebruikspatronen. De patronen zijn zoveel, in feite dat we zullen alleen lijst de meest voorkomende problemen samen met enkele van hun meest populaire pluralistische vormen:

Voorbeeld
Enkele gemeenschappelijke gebroken plurals
patroon
كَرِيْم
فُعَلاَء، أَفْعِلاء
فَعِيْل
صَعْب
فِعَال
فَعْل
حَسَن
؟
فَعَل
أَحْمَر
فُعْل
أَفْعَل
تَعْبَان
فَُعَالى، فَعْلى
فَعْلاَن

In tegenstelling tot de participles hebben wij gezien dus ver, dat zijn meestal niet goed-gedragen. Hun féminine vormen zijn niet noodzakelijkerwijs regelmatig, de meeste daarvan geen gebruik maken goed pluralisation, en een gebroken pluralistische kan worden verdeeld tussen zowel de mannelijke en vrouwelijke singulars.

Een ander punt te constateren is dat die gelijkend participles die wijzen op de passieve stem niet beschikken over een apart formulier voor het enkelvoud mannelijke en enkelvoud féminine; hetzelfde (mannelijke) woord wordt gebruikt voor beide. De volgende tabel geeft enkele voorbeelden van.

féminine
Mannelijke
Stem
gelijkend participle
عَدِيْلة
عَدِيْل
Actief
عَدِيْل
قَتِيْل
faalveilig
قَتِيْل
جَرِيْح
faalveilig
جَرِيْح

Tot slot, er zijn een paar wortels die daar die gebruik maken van meer dan één patroon van de gelijkend participle. In een dergelijke situatie, de twee woorden zullen waarschijnlijk hebben verschillende betekenissen. Bijvoorbeeld:

zin
gelijkend participle
wortel
ZICH
عَرِيْس
ع, ر, س
Vrouwen
عَرُوْس



Het zelfstandig naamwoord van gebruik (het nut zelfstandig naamwoord)

zin

Het zelfstandig naamwoord van gebruik is een zelfstandig naamwoord afgeleid van een gerund gebruikt om aan te geven over een ding gebruikt voor het uitvoeren van een actie.

De volgende tabel geeft een aantal voorbeelden. Bij de lezing de tabel, bericht dat de betekenis daarvan is niet onmiddellijk duidelijk en een woordenboek vaak zal moeten worden geraadpleegd, en dat deze zelfstandig naamwoord kan nooit worden gebruikt als een bijvoeglijk naamwoord, duidelijk.

werkelijke betekenis
Naar verwachting zin
zelfstandig naamwoord van gebruik
wortel
sleutel
Iets gebruikt om open
مِفْتَاح
ف، ت، ح
Grote mand
Iets gebruikt voor het verzamelen
مِكْتَل
ك، ت، ل
Procedure
Iets gebruikt om/gunning
مِنْوَال
ن، و، ل
weg, curriculum
Iets gebruikt om te streven
مِنْهَاج
ن، ه، ج

Dit afgeleide zelfstandig naamwoord bestaat niet voor iedere set van wortel brieven. Vraag of een bepaalde wortel gebruikt het zelfstandig naamwoord van het gebruik moeten worden afgezet tegen een woordenboek. Bovendien, niet ieder woord in de taal die lijkt te zijn een instrument is eigenlijk een zelfstandig naamwoord van gebruik. Bijvoorbeeld, het woord voor brillen of telescoop is “ نَظَّارَة ” (dat die wordt gebruikt om te zien iets). Maar dat is duidelijk niet een zelfstandig naamwoord van gebruik.

Constructie

Dit afgeleide zelfstandig naamwoord bestaat slechts voor trilaterale wortels met geen extra brieven (zie werkwoord paradigma's). Een van de volgende vier gebruikspatronen zullen worden gebruikt; we hebben ook begrepen de pluralistische vormen aangezien alle voorbereiden in deze categorie zal gebruik alleen deze plurals. Welke van de vier gebruikspatronen een bepaald pakket van wortel brieven toepassingen, indien aanwezig, is moeilijk te voorspellen. Maar we kunnen zeggen dat de laatste patroon in de lijst is uiterst zeldzaam.

Gebroken pluralistische
enkelvoud
مَفَاعِل
مِفْعَل
مِفْعَلَة
مَفَاعِيْل
مِفْعَال
فَوَاعِل
فَاعَل



De locative zelfstandig naamwoord

zin

De locative zelfstandig naamwoord is één afgeleid van een gerund gebruikt om aan te geven op het tijdstip waarop of de plaats waar de diepere zin optreedt. Bijvoorbeeld , de plaats waar “ spelen ” plaatsvindt heet een “ speelterrein ” en het tijdstip waarop “ slapende ” plaatsvindt heet “ nachtrust ”.

Hieronder volgt een lijst van voorbeelden in het Arabisch. Terwijl lezing de tabel, bericht dat het einde zin is zeer onvoorspelbaar, deze zelfstandig naamwoord kan niet worden gebruikt als een bijvoeglijk naamwoord, en dat de locatie aspect is een veel grotere heersen dan de tijd aspect.

werkelijke betekenis
Naar verwachting zin
locative zelfstandig naamwoord
wortel
speelterrein
tijdstip en plaats van spelen
مَلْعَب
ل، ع، ب
moskee
tijdstip en plaats van lede
مَسْجِد
س، ج، د
landmark
tijdstip en plaats van weten
مَعْلَم
ع، ل، م
slagveld
tijdstip en plaats van schadelijk
مَعْرَكَة
ع، ر، ك
tijdstip en plaats van zonsondergang
Dit wil zeggen zonsondergang en West
tijdstip en plaats van (zondag) vaststelling
مَغْرِب
غ، ر، ب

maar niet iedere set van wortel brieven heeft een bijbehorende locative zelfstandig naamwoord. Die doen en wat Don ’ t moet worden getoetst aan een woordenboek. Bovendien zijn sommige woorden deze geven de zin van tijd of plaats zijn niet per se locative voorbereiden, zoals blijkt uit de volgende lijst.

zin
woord
Lion ’s den
عِرِّيْس
ochtend
صَبَاح
ochtend
بُكْرَة

Constructie

Dit zelfstandig naamwoord bestaat slechts voor trilaterale wortels met geen extra brieven (zie werkwoord paradigma's). Een van beide gebruikspatronen zullen worden gebruikt voor de bouw:

Gebroken pluralistische
enkelvoud
مَفَاعِل
مَفْعَل
مَفْعِل

Welke van deze twee zal worden gebruikt is eigenlijk vrij voorspelbaar. Die wortels wier onvolmaakte werkwoord wordt gerealiseerd met een كسرة OVER HET NABIJE brief zal gebruiken de tweede patroon, en degenen wier onvolmaakte werkwoord wordt gerealiseerd met een ضمة of فتحة op het middelste brief zal gebruik maken van de eerste.

Nu, in tegenstelling tot andere afgeleide voorbereiden die alleen maar gerealiseerd voor basiszaad 3-lettered werkwoorden, er is concessie (of een valstrik) te gebruiken in het gebied van geavanceerde werkwoord paradigma's. Wat de ene zullen doen is gewoon gebruik maken van de passieve participle. Bijvoorbeeld, het woord beneden is de passieve participle van een geavanceerde werkwoord, maar het is momenteel gebruikt als een locative zelfstandig naamwoord.

مُسْتَوْدَع
Verblijf


De vergelijkende en voortreffelijke (Ooit riep de elative zelfstandig naamwoord)

zin

in het Arabisch, er is slechts één woord dat wordt gebruikt om aan te geven over de diepere zin wordt uitgevoerd op zowel een grotere mate zo goed als de grootste mate (vergelijkende en voortreffelijke). Bijvoorbeeld, “ wordt helder geformuleerde ” kan worden gemaakt vergelijkende door te zeggen “ meer welbespraakte ” en voortreffelijke door te zeggen “ de meeste welbespraakte ” en één woord in het Arabisch zou worden gebruikt voor zowel VAN DEZE. Een ander voorbeeld: “ om zijn snelle ”; de vergelijkende zou worden “ Sneller ” en de voortreffelijke zou worden “ snelst ”.

Dit zelfstandig naamwoord kunnen bezetten de meeste grammaticale posities in een zin. welke zij niet kan innemen zijn gemakkelijk herkenbaar gebaseerd op de betekenis en context en wij niet hoeven te praten over dit verder. Een ander punt te constateren is dat, in tegenstelling tot de participles, de zin van deze zelfstandig naamwoord is meestal zeer doorzichtig en kan worden geïnduceerd zonder het gebruik van een woordenboek.

Bovendien, net als de participles, het kan worden gebruikt als zowel een zelfstandig naamwoord en een bijvoeglijk naamwoord. Bijvoorbeeld, de begrippen "snelste ” en “ duurste ” zijn gebruikt als adjectieven in de zin “ De bugatti veyron is één van de snelste en duurste auto's." en de term "meest verdienstelijke ” wordt gebruikt als een zelfstandig naamwoord in de zin “ Ze is de meest verdienstelijke van alle mensen. ”

De kaart beneden geeft enkele voorbeelden van deze eenheid ’s gebruiken als een bijvoeglijk naamwoord en een zelfstandig naamwoord, evenals enkele voorbeelden van het gebruik ervan in de vergelijkende context en de voortreffelijke context.

glans
zinsnede
Hij is beter dan mij
هُوَ أَفْصَحُ مِنِّيْ
Hij is de meest welsprekende VAN DE welbespraakte mensen
هُوَ أَفْصَحُ الفُصَحَاءِ
De meest welsprekende man sprak tot mij
كَلَّمَنِيْ الرَجُلُ الأَفْصَحُ
Hij is de meest welsprekende
هُوَ الأَفْصَحُ

Nu, deze organisatie kan worden gebruikt in vele grammaticale manieren, zoals kan worden gezien van de grafiek hierboven:

1)      Als een onbepaalde zelfstandig naamwoord
a),      gevolgd door مِنْ
b),      gevolgd door een verduidelijking (تَمْيِيْز)
2)      Als een definitief zelfstandig naamwoord
a)      In een volgens bouw (مُضَاف)
b)      als een bijvoeglijk naamwoord (صِفَة)
c)       op eigen

in (1), het wordt gebruikt als een vergelijkende en in (2), het wordt gebruikt als een voortreffelijke. Dit is niet altijd het geval, hoewel. Gezien de hierna gegeven voorbeelden, proberen te bepalen welke van de weefselconstructies wordt het gebruikt, dan vertaalt de zin.

a.       نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيْكَ أَحْسَنَ القَصَصِ
b.      إِنَّ كَلِمَةَ اللهِ هِيَ العُلْيى
c.       فَهِيَ كَالحِجَارَةِ أَوْ أَشَدُّ قَسْوَةً
d.      هُوَ أَفْصَحُ مِنِّيْ لِسَاناً
e.      وَالَّذِيْنَ آمَنُوْا أَشَدُّ حُبّاً للهِ
f.        ثُمَّ لَنَحْنُ أَعْلَمُ بِالَّذِيْنَ هُمْ أَوْلى بِهَا صِلِيّاً
g.       أَيُّ الفَرِيْقَيْنِ خَيْرٌ مَقَاماً وَأَحْسَنُ نَدِيّاً

De vergelijkende/voortreffelijke zelfstandig naamwoord geldt voor de actieve stem in de overgrote meerderheid van de gevallen en niet het passief. Zo zou de gerund “ HELP ” voortreffelijke zou leiden tot de zinsnede “ meest nuttige ” in tegenstelling met “ het meest geholpen ”. Welke van de twee stemmen zal worden gebruikt afhankelijk van de individuele woord, maar het is meestal veilig te veronderstellen dat de actieve stem wordt gebruikt. Vergelijk de vertaling in de volgende lijst voor een paar voorbeelden.

zin
Stem
voortreffelijke
sterkste
Actief
أَقْوى
meest nuttige
Actief
أَنْصَر
De meeste beroemde
faalveilig
أَشْهَر

Constructie

Dit zelfstandig naamwoord bestaat slechts voor trilaterale wortels met geen extra brieven (zie werkwoord paradigma's). De wijze van constructie is simpelweg te plaats de wortel letters op de aangewezen patroon. Er is slechts één patroon en zij doet vrij regelmatig; zij heeft gekregen hieronder.

Gebroken pluralistische
Gezonde pluralistische
enkelvoud

أَفَاعِل
أَفْعَلُوْنَ
أَفْعَل
Mannelijke
فُعَل
فُعْلَيَات
فُعْلى
féminine


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comments: on "Afgeleide voorbereiden"

Post a Comment